Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 3 dage
Røgeffekter & Røgvæske

Røgeffekter & Røgvæske

Få 5 dobbelt udbytte af dit diskolys med en røgmaskine.

Røgmaskiner har da ikke noget med lys, at gøre? Jo det har de i den grad, en røgmaskine er et af de bedste køb du kan gøre dig, hvis du gerne vil have noget flot diskolys til din fest eller hvis du tager ud og spiller som DJ og gerne vil have det fulde udbytte ud af dine lyseffekter.

En røgmaskine lægger et tyndt lag af røg ud i luften som er nok til, at strålerne fra lyset kan forplante sig i røgen. Det kan sammenlignes med, hvis man har prøvet at ånde ind foran en billygte på en rigtig kold dag. Lysets stråler som vi normalt ikke kan se, kommer nu til syne og skaber en forrygende effekt.

Kort og godt, en røgmaskine er altså en af de bedste investeringer du kan gøre når det kommer til diskolys, uanset om det er små lyseffekter som f.eks en discokugle du bruger eller om det er et stort setup med masser af diskotekslys du har.

Ved du ikke så meget om røgmaskiner? - Læs vores store guide længere nede på siden, så bliver du ekspert.

Underkategorier

Hazer
Hazer
Røgmaskiner
Røgmaskiner
Sortering: 
Antal vist pr. side: 

DKK 1.099,00

Fazer - 900 watt med fjernbetjening. Model F900

Kompakt tågemaskine på 900 watt. Den medfølgende fjernbetjening, gør det nemt, at styre tidsintervaller og mængden af...

Tilføj til ønskeliste

DKK 1.699,00

Fazer - 1500 watt med fjernbetjening, DMX og timer. Model F1500

Tågemaskine/fazer med stor kapacitet. Fazeren er produceret i stærkt metal kabinet og er en super løsning til bands...

Tilføj til ønskeliste

DKK 1.799,00

Røgmaskine med is. Ice fogger 1200 watt med fjernbetjening og...

Tilføj til ønskeliste

DKK 2.599,00

Røgmaskine med is. Ice fogger 1800 watt med fjernbetjening,...

Tilføj til ønskeliste

Hvordan fungerer en røgmaskine?

En røgmaskine laver røg ved hjælp af et indbygget varmelegeme, der varmer røgvæsken op og omdanner den til røg, som maskinen så lukker ud af en dysse foran når den aktiveres. Vi har lavet en lille video med instruktion i hvordan man bruger en røgmaskine og hvordan den fungerer.

Videoen er lavet med vores model S900 men er anvendelig for alle vores maskiner og nok også for de fleste af dem der findes på markedet.Hvilken røgmaskine skal jeg vælge?

Udvalget er stort og det kan være svært, at finde rundt i sortimentet af røgmaskiner. Derfor har vi lavet en lille guide til, at hjælpe dig igennem.

Skulle du mod forventning stadig mangle information omkring hvilken maskine der passer til dit behov, er du selvfølgelig også altid velkommen til, at kontakte os, enten per mail eller telefon.

Størrelsen på en røgmaskine har primært noget, at gøre med størrelsen på det varmelegeme der sidder i den, at gøre og mindre med kabinetstørrelse og tank størrelse, at gøre.
Oftest følges de tre ting dog nogenlunde ad.
Jo større varmelgeme jo mere røg kan maskinen varme op og sende ud, såre simpelt? Nej ikke helt vel? Altså jo større varmelegeme, jo mere røg kan maskinen lave, men hvor meget er det så lige?

En røgmaskines varmelegeme måles i watt, så det er det man skal kigge efter. Mange producenter opgiver også hvor meget røg en given maskine kan udvikle i m3, men det er altså mere et skøn end videnskab og vi mener derfor det er nemmere at bruge watt'ene på varmelegemet til, at afstemme hvilken røgkanon man skal have fat i til en given opgave.

Her kommer de mest gængse effektklasser og en guide til hvad de er mest velegnet til:

500 watt: Lille maskine, der egner sig bedst til et drengeværelse eller evt. en lille effekt til Halloween, hjemmedisko og den slags.

700 watt: Stadig en af de små modeller, som er fin til drengeværelset. Den kan dog lidt mere og er derfor velegnet til f.eks en fest i stuen og kan ligeledes bruges til lidt sjov som en lille effekt ved særlige lejligheder. 

900 watt: En maskine som kan bruges til fester mindre steder, som f.eks et lille forsamlingshus eller i et telt i haven til f.eks en konfirmation. Passende til et antal gæster på omkring 30-35.

1200 watt: En af de lidt større modeller hvor man begynder, at kunne bruge nogle af de lidt tykkere væsker så røgen hænger længere i luften (forklaret lidt længere nede på siden under punktet: Derfor er valget af røgvæske vigtigt). Denne type røgmaskine kan bruges de lidt større fester i f.eks et forsamlinghus med op til 70 gæster.

1500 watt og opefter: Her er vi oppe i de helt store maskiner som kan klare de fleste arrangementer. Røgmaskiner i den her klasse udvikler utroligt meget røg og det er kun til meget store arrangementer, at det kan være nødvendigt med flere maskiner. En maskine i den her størrelse er nok til en fest med over 100 gæster. Mange af disse røgkanoner fås i øvrigt med timer og andre funktioner der gør dem ekstra anvendelige for specielt mobil DJ's eller bands der er ude og spille hvor røgen helst skal køre automatisk. 

Er røg fra en røgmaskine farligt?

Kort sagt - Nej røg fra en røgmaskine er ikke farligt. Røgen fra en røgmaskine er det samme som bruges på diskoteker og i fritidsklubber til når der skal være diskofest, det er ikke farligt på nogen måder. Selve røgvæsken indeholder typisk lidt glycerin og er ellers primært bestående af vand. Udover at enkelte røgalarmer kan aktiveres af den røg der kommer fra en røgkanon er der altså intet, at være bekymret for når det kommer til brugen af røgmaskiner og røgvæske.

Røg fra en røgmaskine er ikke farligt men læs lige med her alligevel.

Røgen er ikke farlig på nogen måder som tidligere nævnt, men derfor kan det alligevel betale sig, at være opmærksom på valget af røgvæske og den mængde røg man lukker ud. Dette gør sig specielt gældende hvis man er ude som DJ og det ikke er ens egen fest, hvis man lukker for meget røg, kan nogle af gæsterne måske specielt det ældre publikum eller asmatikere føle sig generet af røgen og folk skal jo selvfølgelig også kunne se hinanden.

Derfor er valget af røgvæske vigtigt.

Røgvæske eller bananolie som mange kaldte det før i tiden, findes i lidt forskellige størrelser og udformninger og de kan alle noget forskelligt. Derfor er her en lille guide til hvordan du vælger den bedste til netop dit formål.

Først og fremmest, så er det ikke alle typer røgvæske der er velegnet til alle typer maskiner. De tyktflydende væsker er kun anvendelige til de større maskiner (1000 watt i varmelegeme og opefter).

Bruger man de tyktflydende røgvæsker i de mindre maskiner, kan man risikere, at varmelegemet har problemer med, at varme væsken ordentligt op og maskinen kan stoppe til og gå i stykker. Har man en røgmaskine på under 1000 watt er vores standard røgvæske, den rigtige væske at bruge. 

Udover standard væsken findes to andre typer almindelige røgvæsker, nemlig ”long life” og ”super long life”. Som navnene antyder er forskellen på væskerne hvor lang tid de ligger i luften og hvor tyk røg man får når man bruger dem.
Hvis man har større arrangementer kan det godt betale sig, at bruge nogle af de lidt tykkere væsker, da man så ikke behøver, at lukke så meget røg ud ad gangen fordi det hænger lang tid i luften. Super long life væsken bruges også hyppigt til andet brug end lysshow. Herunder kan nævnes: tyverisikring, brandøvelser og firmaer der nogle gange bruger røgmaskiner til trykprøvning, f.eks ventilationsfirmaer.

røgvæske

Hvad er forskellen på en røgmaskine og en tågemaskine?

Du har sikkert ofte hørt navnet tågemaskine eller tågekanon, fazer og hazer og måske mange andre brugt i samme vending som røgkanon og det er da også langt hen ad vejen i samme boldgade, men der er alligevel forskelle. 
Dem har vi selvfølgelig lige ridset op her, for at hjælpe dig med at finde rundt i virvaret af navne og funktioner:

Røgkanon eller røgmaskine: Levere et stort pust af røg ad gangen som, så fordeler sig i rummet. Klart at foretrække ved behov for meget røg og er også typisk den billigste type maskine. Super velegnet til fest og til mobil DJ's.

Hazer eller tågemaskine: Leverer et tyndere lag af røg som bliver pustet langsomt ud og som fordeler sig lidt mere anonymt i rummet. Vil ikke være ligeså synligt som ved brug af røgmaskine. Velegnet til steder hvor der kan være folk der bliver genereret af for tyk røg.

Fazer: Fungere meget på samme måde som en Hazer, dog ikke helt så fint i røgen, den blæser lidt kraftigere og leverer en lidt tykkere røg.

Low fog eller is-røgmaskiner:
En maskine med et ekstra kammer som fyldes op med is hvor røgen bliver kølet inden den pustes ud der resultere i en flot effekt hvor røgen lægger sig tæt ved gulvet og minder og en tøris effekt.

Aktiverer røgen min røgalarm?


Der findes overordnet to typer røgalarmer, nemlig ioniske og optiske.
Ioniske alarmer "mærker" røgen hvor optiske "ser" røgen. Det betyder i praksis, at Ioniske røgalarmer måler modstanden i luften for, at afgøre om den indeholder røgpartikler.

Røgen fra en røgmaskine indeholder selvfølgelig ikke almindelige røgpartikler, da disse er skadelige og ioniske røgalarmer BØR derfor ikke reagere på røg fra en røgmaskine.
Læg mærke til, at den ikke BØR blive udløst. Det er vigtigt, at påpege, at røgen fra vores røgmaskiner ikke er testet på samtlige modeller af ioniske alarmer på markedet og det derfor ALTID er en rigtig god ide, at teste røgmaskinen af på det sted hvor man skal bruge den hvis der sidder røgalarmer, for at være sikker på, at disse ikke udløses af røg fra røgmaskiner.

Men ioniske røgalarmer BØR ikke blive udløst afd røgen fra en røgmaskine.

Optiske alarmer derimod "ser" røgen og tager derfor som udgangspunkt ikke stilling til partiklerne i røgen.
De kan derfor typisk blive udløst af røgen fra en røgmaskine.
Dette afhænger dog i høj grad af hvor meget røg der bruges og hvor stort lokale det lukkes ud i samt mange andre faktorer, det er derfor ikke altid, at optiske røgalarmer behøver, at betyde en udelukkelse af en røgmaskine til festen, men vær på vagt her!

Det kan koste mange penge hvis alarmerne aktiveres og bygningen man er i f.eks har en aftale med brandvæsnet om, at de rykker ud.


Ønskelister
Nyheder
Vonyx STWM712

Vonyx STWM712

DKK 599,00

Mere
Power Dynamics PD732H

Power Dynamics PD732H

DKK 2.199,00

Mere
BeamZ S500

BeamZ S500

DKK 339,00

Mere
Fazer - 900 watt med fjernbetjening. Model F900

Fazer - 900 watt med fjernbetjening. Model F900

DKK 1.099,00

Mere
Fazer - 1500 watt med fjernbetjening, DMX og timer. Model F1500

Fazer - 1500 watt med fjernbetjening, DMX og timer. Model F1500

DKK 1.699,00

Mere
Rensevæske til røgmaskiner

Rensevæske til røgmaskiner

DKK 49,00

Mere
Sway LED diskolys med indbygget jellyball og laser.

Sway LED diskolys med indbygget jellyball og laser.

DKK 999,00

Mere
Discokugle. Sæt med 20 cm discokugle, motor og pinspot.

Discokugle. Sæt med 20 cm discokugle, motor og pinspot.

DKK 299,00

Mere
Diskokugle. Sæt med 20 cm kugle, stroboskop, pinspot og motor.

Diskokugle. Sæt med 20 cm kugle, stroboskop, pinspot og motor.

DKK 349,00

Mere
Karaoke cd. CDG med danske karaoke sange Vol. 3.

Karaoke cd. CDG med danske karaoke sange Vol. 3.

DKK 199,00

Mere
XLR Kabel. Dobbelt XLR kabel i god kvalitet. 2x hun - 2x han.

XLR Kabel. Dobbelt XLR kabel i god kvalitet. 2x hun - 2x han.

DKK 99,00

Mere
Electro-Voice ZLX-15P

Electro-Voice ZLX-15P

DKK 3.299,00

Mere