Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 3 dage
Trådløse mikrofoner

Trådløse mikrofoner

Brug for en trådløs mikrofon?

Her i kategorien har vi trådløse mikrofoner til alt slags brug, uanset om du skal have noget karaoke til hjemmebrug eller om du skal have professionelle mikrofonanlæg til f.eks konference brug eller live performance.

Vi sætter altid kvalitet, til en fornuftig pris i højsædet.

Vi samarbejder med en lang række europæiske leverandører med mange års erfaring og sikre derfor altid, at vores trådløse mikrofonsæt er af god kvalitet og handles hjem til de rigtige priser, så vi kan tilbyde DIG de bedste produkter til de skarpeste priser.

Hvad skal man så vælge? Ja det kan være svært, vi har derfor udarbejdet en længere guide til trådløse mikrofoner generelt længere nede på siden (den kommer hvis du scroller ned forbi produkterne), for at hjælpe dig igennem din beslutningsproces og sikre, at du selvfølgelig får købt det rigtige til dit behov. Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg når du handler på vores side.

Sortering: 
Antal vist pr. side: 

DKK 389,00

Trådløs mikrofon. VHF trådløst mikrofonsystem med 1 håndholdt...

Tilføj til ønskeliste

DKK 599,00

Vonyx STWM712

Vonyx STWM712 dobbelt sæt med 2 håndholdte mikrofoner. Det her system fås ikke billigere og er perfekt til dig der...

Tilføj til ønskeliste

DKK 999,00

Power Dynamics PD781

8-kanals UHF trådløs mikrofonsystem med håndholdt mikrofon

Tilføj til ønskeliste

DKK 1.299,00

Power Dynamics PD782

Lækkert professionelt trådløst mikrofonsæt med praktisk transport kasse og mange kanaler.Her får du et rigtig godt...

Tilføj til ønskeliste

DKK 2.199,00

Power Dynamics PD732H

Dobbelt trådløst mikrofon system, til den kræsne bruger. Her får du et lækkert professionelt trådløst mikrofon...

Tilføj til ønskeliste

 

Hvordan fungerer en trådløs mikrofon?

Først og fremmest skal vi lige have "the basics" på plads.
En trådløs mikrofon fungerer i det store hele ligesom en almindelig mikrofon. Den er udstyret med en kapsel som kan omsætte akustisk lyd (tale eller sang) til et elektrisk signal. (for en uddybende forklaring omkring mikrofoner og hvordan de virker kan du kigge her.)

Forskellen på en trådløs mikrofon og en almindelig mikrofon (kablet mikrofon) - ja det siger navnet næsten. En trådløs mikrofon er - ta-daaa: Trådløs. Det kom nok ikke som den helt store overaskelse, men hvordan fungerer den trådløse del? Det kigger vi lidt på i nedenstående.

Et trådløst mikrofonsystem består af 2 elementer, nemlig en sender og en modtager. Senderen er som oftest en håndholdt mikrofon med indbygget sender eller det kan være en lommesender (sådan en man har i bæltet) med et tilhørende headset eller en slipsenåls mikrofon koblet til.
Modtageren er en lille kasse med en eller flere antenner på og det er kommunikationen i mellem denne modtager og den trådløse mikrofon der gør systemet trådløst.

For lige, at summere op, så forholder det sig altså ikke sådan, at man blot kan have en håndholdt mikrofon og så kan den bare snakke sammen med det anlæg man har. Man skal også have den her modtagerdel (den lille kasse vi nævnte før) og det er den der skal tilsluttes dit anlæg. Den trådløse mikrofon snakker sammen med modtageren, ikke dit anlæg.


Men hvilken trådløs mikrofon skal jeg så vælge?

Der er ikke noget kort svar på sådan et spørgsmål (det er her vores guide kommer ind i billedet), det afhænger af rigtig mange ting. Vi har lavet en skitsering af de vigtigste, hvis du tager udgangspunkt i den går du aldrig helt galt i byen. Er du stadig i tvivl efter, at have læst guiden kan du altid kontakte os, så skal vi nok hjælpe dig det sidste stykke.

Here we go.

Hvad skal mikrofonen bruges til?

1. Du skal finde ud af hvad dit mål er med den mikrofon du køber, hvis du har planer om, at skulle ud og optræde live med sang eller f.eks lever af, at holde foredrag, så er det værd at kigge efter en trådløs mikrofon i den lidt bedre ende.

Det er sådan, ligesom med alt andet, at man får det man betaler for og hvis man skal bruge sin mikrofon meget seriøst eller ligefrem lever af det, så er det helt sikkert værd, at investere lidt penge i det. Her vil vi typisk anbefale, at man kigger på nogle af de systemer der ligger fra 999 kr og opefter. De billigere systemer er fine systemer, men når du giver lidt mere kan du altså mærke og høre forskellen på de ekstra penge du har brugt.

De billigere systemer er super fine løsninger til hjemmebrug, lidt karaoke eller hvis man f.eks skal holde en tale til en konfirmation.

Hvad har jeg ellers brug for?

2. Du skal være opmærksom på, at uanset om du vælger en trådløs mikrofon eller en almindelig mikrofon, så kan de ikke sige noget selv. Mange tror fejlagtigt, at hvis man køber en en trådløs mikrofon, at så kommer lyden ud af mikrofonen eller af modtageren (den lille boks, vi nævnte tidligere). 

Det er altså ikke tilfældet, en trådløs mikrofon eller en almindelig kablet mikrofon for den sags skyld, skal begge to tilsluttes en mikrofon indgang på et anlæg eller en aktiv højttaler for, at virke. Du vil altid kunne se om dit anlæg eller højttaler kan tage en mikrofon, da sådan en indgang stort set altid er tydeligt mærket med "MIC".

Har man ikke et anlæg med en mikrofon indgang, så kan man købe en mikser hvor man kan tilslutte sine mikrofoner og sit lydsignal, det kan f.eks være en cd-afspiller, hvis man gerne vil synge til en sang man afspiller. Det kan også være en telefon eller anden lydkilde.

UHF og VHF hvad er forskellen?

3. Forskel på UHF og VHF? Hvad er nu det for noget? 

UHF og VHF er nok den mest komplekse del af vores lille liste med råd, men jeg er sikker på at vi kommer igennem det, hvis du læser med her.

UHF og VHF er den type antenner der anvendes på de trådløse mikrofonsystemer. Betegnelserne står for: Ultra High Frequenzy og Very High Frequency, og hvad kan det bruges til? Jo det fortæller os noget om det frekvens spektre som de trådløse mikrofoner sender i.

UHF sender i frekvens spektret: 450MHz og 952Mhz og VHF sender i frekvens spektret: 170Mhz til 216Mhz. UHF har altså et langt større frekvens spektre som kan bruges end VHF.

Det betyder (og nu kommer pointen for dig som kunde), at man har meget lille risiko for, at støde på andre apparater (f.eks en radio eller et andet mikrofonsystem) som sender i samme frekvens som det mikrofonsystem man har købt hvis man køber et der kører med UHF fremfor hvis man køber et med VHF. (for, at det har nogen betydning skal apparaterne der sender på samme frekvens selvfølgelig være relativt tæt på der hvor du er)

Det betyder i praksis, at hvis du f.eks bruger dit system professionelt er det en god ide, at investere i en trådløs mikrofon der kører på UHF, da du så har mindst mulig risiko for, at blive afbrudt midt i din skøn sang eller foredrag af en hjemmebygget radio, det er ikke sikkert publikum synes det er lige så sjovt som det lyder.

Hvorfor har man så VHF? Det har man fordi UHF mikrofonerne er noget dyrere og hvis man derfor bruger sine trådløse mikrofoner til karaoke hjemme i stuen er skaden ikke så stor hvis der kommer lidt støj på mikrofonen i et kort øjeblik fordi naboen har lavet en hjemmestrikket radio i garagen.

VIGTIGT.

Det er dog vigtigt, at påpege, at du yderst sjældent vil have den slags problemer og du kan derfor roligt investere i trådløse mikrofoner af begge slags. Men hvis du bruger den professionelt kan det altså være en god ide, at vælge en trådløs mikrofon der kører på UHF.

Hvis du læser dette, betyder det at du er kommet igennem guiden og nu skulle du være mere end kvalificeret til, at vælge den rigtige trådløse mikrofon til dit behov. Skulle du stadig have spørgmsål eller synes du der mangler noget i guiden er vi altid klar til, at hjælpe på telefon: 70262526 eller på mail.

Ønskelister
Nyheder
Vonyx STWM712

Vonyx STWM712

DKK 599,00

Mere
Power Dynamics PD732H

Power Dynamics PD732H

DKK 2.199,00

Mere
BeamZ S500

BeamZ S500

DKK 339,00

Mere
Fazer - 900 watt med fjernbetjening. Model F900

Fazer - 900 watt med fjernbetjening. Model F900

DKK 1.099,00

Mere
Fazer - 1500 watt med fjernbetjening, DMX og timer. Model F1500

Fazer - 1500 watt med fjernbetjening, DMX og timer. Model F1500

DKK 1.699,00

Mere
Rensevæske til røgmaskiner

Rensevæske til røgmaskiner

DKK 49,00

Mere
Sway LED diskolys med indbygget jellyball og laser.

Sway LED diskolys med indbygget jellyball og laser.

DKK 999,00

Mere
Discokugle. Sæt med 20 cm discokugle, motor og pinspot.

Discokugle. Sæt med 20 cm discokugle, motor og pinspot.

DKK 299,00

Mere
Diskokugle. Sæt med 20 cm kugle, stroboskop, pinspot og motor.

Diskokugle. Sæt med 20 cm kugle, stroboskop, pinspot og motor.

DKK 349,00

Mere
Karaoke cd. CDG med danske karaoke sange Vol. 3.

Karaoke cd. CDG med danske karaoke sange Vol. 3.

DKK 199,00

Mere
XLR Kabel. Dobbelt XLR kabel i god kvalitet. 2x hun - 2x han.

XLR Kabel. Dobbelt XLR kabel i god kvalitet. 2x hun - 2x han.

DKK 99,00

Mere
Electro-Voice ZLX-15P

Electro-Voice ZLX-15P

DKK 3.299,00

Mere