Indlæser
Bestil i dag ✔ Levering indenfor 1 - 3 dage

Røgvæske, 5 liter

Tilføj til ønskeliste
Røgvæske i god kvalitet sikre, at din røgmaskine kører optimalt. Røgvæsken kommer fra den hollandske leverandør BeamZ.

Røgvæsken fås i tre forskellige versioner, så du kan helt sikkert finde den væske der passer til din røgmaskine.

Læs vores guide til hvordan du finder den rigtige væske og hvad de forskellige betegnelser betyder længere nede på siden.
Reference: 160.582N
Pris:   DKK 99,00
Prisen er inkl. moms


Hvilken røgvæske skal jeg vælge?

At finde rundt i den jungle af termer, forskellige typer væske og hvad der ellers findes på markedet kan ofte være svært, hvis man ikke lige er ekspert på området.

Vi har derfor lavet en lille guide her på siden samt en video, der giver et godt overblik over de forskellige termer og sætter dig stand til, at finde rundt i de forskellige kategorier og selvfølgelig hjælper dig med, at vælge den rigtige røgvæske til din røgmaskine.

Først en lille video hvor vi kort gennemgår de forskellige typer af røgvæske.Det er vigtigt først, at slå fast at der findes tusinder af forskellige væsker på markedet - de er ikke så forskellige som de ser ud eller bliver markedsført. Mange - rigtig mange af de røgvæsker der findes på markedet er fuldstændig ens, men kommer blot fra forskellige producenter og hedder måske noget forskelligt.

Det er vigtigt, at du finder den røgvæske der passer til dit formål og ikke mindst den rigtige til din røgmaskine.


hjælp til røgmaskine


Vi har lavet en oversigt nedenfor, så du nemt kan se hvad der er forskellen på de tre væsker som vi fører, hvilke maskiner de passer til og hvilke formål de er specielt velegenede til.

Vi sælger 3 forskellige slags røgvæsker. Forskellen på dem ligger i deres tæthed. Det betyder hvor tæt røgen bliver og hvor længe den bliver hængende i luften. 

Standard Røgvæske (den gule).

Denne væske er den tyndeste af de 3. Den kan bruges i alle røgmaskiner (som vi sælger).

Velegnede formål: Er god til mindre fester hvor røgen ikke skal fylde for meget eller til de lidt større arrangementer, hvor røgen skal bruges i nærheden af f.eks et dansegulv. Giver en super flot effekt når den bruges til diskolys, hvor lysets stråler kan forplante sig i den.

Kendetegn: Væsken er gul (bliver IKKE til gul røg), den er forholdsvis gennemsigtig når den kommer ud af røgmaskinen og hænger ikke så længe i luften.

Ulemper: Forsvinder relativt hurtigt og det kan derfor være fordelagtigt, at bruge en af de tættere røgvæsker hvis det er et større sted, f.eks en stort forsamlingshus. Da man eller kan risikere, at bruge lidt meget tid på, at sidde og trykke på fjernbetjeningen til sin røgmaskine. Long life Røgvæske (den lyserøde).


Den lyserøde røgvæske er en såkaldt "long life" væske. Det betyder, at den hænger lidt længere i luften end standard røgvæsken og er også lidt tættere når den kommer ud af maskinen. Den kan bruges af røgmaskiner over de 1000 watt.

Velegnede formål: Denne væske er et godt valg hvis man har en lidt større maskine (over de 1000 watt) og skal holde fest et lidt større sted. Når man bruger den, så hænger røgen lidt længere og man undgår hele tiden, at skulle trykke på knappen til sin røgmaskine for, at lukke ny røg ud. 

Kendetegn: Væsken er lyserød (bliver ikke til lyserød røg), den er forholdvis tyk når den ud af maskinen og fordeler sig pænt i luften, hvor den hænger i et godt stykke tid så diskolysets stråler ses tydeligt.

Ulemper: I mindre rum kan røgen komme til, at fylde for meget, da den er noget tykkere end standard røgen. Det kan derfor være en god ide, at bruge standard røgvæsken hvis der anvendes mindre rum som f.eks en privatfest hjemme i stuen eller små forsamlingslokaler.


Super long life Røgvæske (den blå).

Super long life væsken er den tungeste og tætteste af de tre røgvæsker som vi sælger. Den kan KUN bruges til maskiner OVER 1000 watt. (de mindre varmelegemer under 1000 watt, får ikke varmet væsken rigtig op og kan derfor stoppe til og gå i stykker). Super long life væsken er som navnet antyder, en røgvæske til de store steder. Den er meget tyk og tæt når den kommer ud af maskinen og bliver hængende i luften i lang tid.

Velegnede formål: Denne type væske anvendes til mange forskellige formål, blandt trykprøvninger hos udsugningsfirmaer, røgdykkerøvelser hos brandvæsnet og selvfølgelig til mobil DJ's eller bands der er ude og spille nogle store steder, det kunne være en sportshal eller et stort forsamlingshus.

Kendetegn:
 Væsken er blå (bliver ikke til blå røg), den er meget tyk når den kommer ud af maskinen, fordeler sig dog rigtig fint i luften og bliver hængende i lang tid, så man ikke skal trykke mange gange på sin røgmaskine i løbet af en aften.

Ulemper:
Er meget tyk og kan hurtigt fylde for meget i mindre rum. Holder man en fest med blandet publikum kan den ældre del måske være en smule genereret af røgen, er det en 18 års fødselsdag - GO FOR IT. 

Hvad betyder farven på røgvæske?

Ikke en hujende fis, farven er puttet i, så man kan kende forskel på de forskellige røgvæsker. Det er vigtigt, at slå fast, røgen er ganske almindelig hvid røg og på INGEN måder farver eller smitter af på noget af interiøret.

Er røgen fra røgmaskiner farlig?

Nej det er den selvfølgelig ikke. Røgen er lige så uskadelig som de komponenter der bruges til, at fremstille røgvæsken.

Røgvæsker som dem vi bruger, bruges overalt i EU til mange forskellige formål. Røgvæske som kan købes i EU må ikke på nogen måder være giftigt eller skadeligt for helbredet, herudover skal det være bionedbrydeligt og må ikke være brandbart. Der er altså INGEN grund til bekymring når man bruger røgmaskiner og røgvæske.

Det betyder selvfølgelig ikke, at man skal drikke det eller på anden vis bruge det til andet end det oprindelige formål. Produkterne skal altid bruges som anvist.

Kan jeg lave min egen røgvæske?

Røgvæske består hovedsagligt af vand, glykol og mineralsk olie, så ja det er muligt at lave sin egen røgvæske.

Det kan dog langtfra tilrådes af mange forskellige årsager, mest af alt fordi det kan ødelægge din røgmaskine hvis ikke du får forholdet mellem ingredienserne helt rigtig og i særdeleshed også fordi det spild af tid.
Ingredienserne alene vil koste mere end en færdig dunk røgvæske, hvis du så lægger den tid oveni som du skal bruge på, at fremstille det vil det være noget af en underskudsforretning.

Hvorfor kaldes det røgolie eller bananolie?

Røgvæsken indeholder jo mineralsk olie og derfor har den også en konsistens som minder lidt derhen af.

Før i tiden brugte man bananolie i røgvæsken i stedet for mineralsk olie, hvilket det ældre publikum måske kan huske, da det ikke lugtede synderligt godt.
Derfor fik det navnet bananolie som stadig hænger en smule ved i dag, men det er altså slet ikke det samme.

Det kan derfor være en god ide, at forsikre den del af publikummet der kan huske hvordan bananolien lugtede om, at ingen af de nye røgvæsker på markedet altså lugter sådan mere, da de måske ellers kan være afvisende overfor brugen af en røgmaskine til jeres diskofest eller hvis du er ude og spille som DJ.

Kan man kun få 5 liters dunke?

Røgvæske findes også som 1 liters dunke, vi har valgt ikke, at sælge dem, da det ikke kan svare sig for forbrugeren eller (miljøet for den sags skyld).

Røgvæskerne er langtidsholdbare og 1 liter vil koste omkring 2/3 af hvad en 5 liters dunk koster - altså et rigtig dårligt køb for vores kunder. Da vi snakker om ca. en besparelse på 35 kr ved at købe en 1 liters dunk i stedet for 5 liter, har vi altså valgt kun, at sælge 5 liters udgaverne, der i øvrigt har utrolig lang holdbarhed.
Man risikere derfor ikke, at stå med 4 liter man ikke får brugt, det har man masser af tid til.

Ønskelister
Tilbehør

BeamZ S500

DKK 339,00

Mere

BeamZ S900

DKK 549,00

Mere

Røgmaskine - 700 watt i metalkabinet. Model S700 inkl. 500ml røgvæske

DKK 399,00

Mere

BeamZ S1500

DKK 1.099,00

Mere

BeamZ S1200

DKK 799,00

Mere

Rensevæske til røgmaskiner

DKK 49,00

Mere